Прем’єрка Італії закликала співгромадян вимикати світло, щоб відчути, як страждають від цілеспрямованого геноциду РФмирні українці

Як повідомляє Ansa, прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні закликала італійців вимкнути світло на одну годину, щоб зрозуміти скрутне становище українців, які борються з перебоями в подачі електроенергії в умовах безперервних обстрілів з боку Росії.

"У всіх культурах це момент перемоги світла над темрявою, але замість цього Україна майже всі дні живе без електрики. Щоб зрозуміти, що відчувають українці, я б попросила всіх італійців вимикати на одну годину на день усю енергію, яку вони мають, щоб зрозуміти, що значить, коли люди захищають свободу і любов до країни", - сказала Мелоні, виступаючи на Конференції послів Італії у світі.

Вона також сказала послам, що було помилкою занадто сильно залежати від США в питаннях безпеки.

"Ми усвідомили надмірну залежність, стратегічну помилку з точки зору суверенітету, яку ви робите, відмовляючись від певних ланцюжків, енергетичну залежність від Росії, і ми, ймовірно, усвідомлюємо надмірну залежність від США з точки зору безпеки", - сказала вона.

"І ми усвідомлюємо, що було б нерозумно виходити із залежності від Росії, віддаючи перевагу залежності від Китаю. Ще одна помилка, яку ми ризикуємо зробити", - додала Мелоні.

Раніше Мелоні заявила, що хотіла б здійснити візит до України на початку 2023 року.

Після перемоги на виборах вона пообіцяла підтримку Україні, а також наголошувала, що підтримує продовження військової допомоги Україні як єдину умову можливого досягнення миру Києва та Москви.

Чорний день російської авіації: Відомий авіаконструктор розбився на своєму саморобному літаку

понеділок, 20 травень 2024, 15:59

Загинув російський авіаконструтор . Один із найвідоміших у Росії авіаконструкторів Ігор Бучевич розбився на саморобному літаку. Про це в понеділок, 20 травня, повідомив російський ТГ-канал Mash. . Повідомляється, що нещасний випадок стався у Владимир...

Розслідування триває: Арештували прикордонника, який застрелив порушника кордону на Закарпатті

понеділок, 20 травень 2024, 15:49

Прикордоннику, який імовірно застрелив чоловіка, що втікав від правоохоронців на ділянці українсько-румунського кордону на Закарпатті 15 травня, повідомили про підозру в порушенні правил поводження зі зброєю, заявила радниця Державного бюро розслідуван...