Президент підписав закон, покликаний зупинити знищення карпатських лісів

Президент Володимир Зеленський заборонив суцільну вирубку ялицево-букових лісів, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Верховної Ради. Закон передбачає введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону. Такий же мораторій діяв до 2011 року.

У пояснювальній записці до закону йдеться про те, що після припинення дії попереднього документа екологічна ситуація в Карпатах значно погіршилася.

Автори законопроєкту вважають, що він вдосконалює заходи з охорони ялицево-букових лісів від вирубки як у підприємницьких, так і оздоровчих цілях.

Зазначимо, що мораторій стосується будь-якої вирубки карпатських дерев незалежно від цілей.

«Це дозволить уникнути ситуацій, коли під виглядом проведення санітарних рубок, суцільним методом вирубується значна частина піхто-букових деревостанів», – наголосили автори закону.

Нагадаємо, що законопроєкт про заборону суцільних рубок ялицево-букових карпатських лісів депутати ухвалили в першому читанні ще в квітні минулого року, ще при старому правлячому режимі. Шкода що до осьаточного затвердження закону пішло більше півроку. 30 жовтня 2019 року парламентарії підтримали проєкт закону в цілому. 5 листопада його направили на підпис президенту.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...