Президент "розбирається" в людях: Зек, якого помилував Зеленський, знову попався на розбої

Уродженець Запоріжжя Ілля Маслов раніше був щонайменше тричі судимий в Україні.

Суд у Києві призначив 7 років в'язниці за розбій неодноразово судимому чоловіку. Раніше президент Володимир Зеленський помилував його перед новорічним обміном з бойовиками, повідомляють Патріоти України.

Уродженець Запоріжжя Ілля Маслов раніше був щонайменше тричі судимий в Україні. Отримав два вироки у 2016 році, один – у 2019 році та мав відсидіти загалом 8 років і 1 місяць. Маслова засудили за жорстокі розбої та грабежі.

У 2007-2011 роках чоловік також був неодноразово судимий в Росії. 29 грудня 2019 року, в день обміну в'язнями з бойовиками, Маслов був звільнений з колонії як помилуваний і поїхав до окупованого Донецьку.

Чоловіка помилували указом президента № 959/2019 від 27.12.2019. Цей документ не опублікований у мережі. Офіційно список тих, кого українська влада передала бойовикам, Київ не оприлюднював. Жодних даних, які свідчили би, що Маслова звільнили саме для обміну, раніше оприлюднено не було.

Однак, судячи з матеріалів судового реєстру, тим же указом президента помилували іншого злочинця, Володимира Коночука, який, за інформацією журналістів "Слідство.Інфо", брав участь в обміні.

Після звільнення з української в'язниці, 23 січня, Маслов спробував заїхати в РФ. Але чоловіка не пустили, бо йому заборонений в'їзд у Росію до лютого 2021 року.

Він повернувся в Україну і вчинив щонайменше один розбій, який вже визнаний судом. Крім того, у 2020 році на чоловіка відкрили ще три аналогічні справи, які також передані до судів.

Маслов уже встиг отримати вирок за розбій, вчинений ним 1 лютого 2020 року. Згідно з фабулою справи, він знайшов у мережі номер телефону жінки, яка надає інтимні послуги за гроші, та домовився про зустріч у неї вдома.

Схема злочину була схожою на попередні: чоловік дістав ніж, підійшов зі спини до жертви, обхопив її рукою за плече і приставив лезо до шиї жінки. Тоді наказав повідомити, де знаходяться гроші. Потерпіла намагалась чинити опір, тому злочинець вибіг з будинку без взуття та верхнього одягу, залишивши свій ніж, і тікав на таксі, яке його чекало. Він встиг викрасти 1600 гривень і телефон вартістю 3499 гривень.

Маслова взяли під варту за 4 дні після злочину. У суді він підтвердив всі обставини, визнав провину і сказав, що, враховуючи вид діяльності своєї жертви, думав, що вона не звернеться до правоохоронців.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...