Президент України надав прикордонному в Польщі Перемишлю звання Місто-рятівник

Через Перемишль пройшли сотні тисяч українських біженців

Рішення ухвалено як данина пошани безпрецедентній солідарності місцевої влади, мешканців та волонтерів Перемишля з українським народом.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння польському місту Перемишлю почесної відзнаки Місто-рятівник. Про це повідомляє прес-служба українського лідера у понеділок, 11 липня.

"Відзнака віддає шану безпрецедентній солідарності місцевої влади, жителів та волонтерів Перемишля з українським народом, всебічну масштабну допомогу громадянам України, які вимушено залишили батьківщину внаслідок збройної агресії Російської Федерації, а також вагому підтримку України у захисті її незалежності та суверенітету", – йдеться у повідомленні.

Ілон Маск здійснив неоголошений візит до Китаю

неділя, 28 квітень 2024, 13:14

Генеральний директор Tesla Inc Ілон Маск здійснив неоголошену поїздку до Китаю для перемовин щодо розгортання свого програмного забезпечення для безпілотного керування автомобілями. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. За даними дже...

В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: Що треба знати водіям

неділя, 28 квітень 2024, 12:30

В Україні набувають чинності нові положення Правил дорожнього руху. Згідно з ними, ближнє світло фар за містом залишається обов’язковим і після 1 травня. Відповідні зміни до ПДР були внесені постановою Кабміну №1105 від 20 жовтня 2023 року, передають ...