Президент Зеленський присвоїв звання "Героя України" 22-річному бійцю, який рівно рік тому загинув під Горлівкою

Герой загинув рятуючи свого командира на полі бою

Андрей Волос

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання «Герой України» з врученням ордена «Золота Зірка» старшому солдату Андрію Волосу посмертно. Як йдеться в указі глави держави, військовий відзначений високою нагородою за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Старший солдат Андрій Волос служив у 24-й бригаді і загинув від важкого поранення в серце 28 червня 2018 року. Куля снайпера влучила прямо в серце, пройшовши між пластин бронежилета. Трагедія сталася поблизу населеного пункту Південне Донецької області. "Гібриди" відкрили вогонь з мінометів по житлових будинках Південного. Виявилося, що під прикриттям мінометів група російських окупантів підійшла до населеного пункту. Бійці 24-ї бригади, побачивши ворога, вступили з ними в бій, який тривав майже півгодини.

Старший солдат Волос разом із товаришами по службі намагався евакуювати пораненого офіцера. Андрій помер дорогою до шпиталю.

Андрій Волос пішов на службу в 19 років і рвався в бій. Через місяць після смерті у нього повинен був закінчитися контракт. Залишилася вагітна дружина, з якою він одружився за місяць до смерті.

Волос у різний час у 2015-2017 роках виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції, а у 2018-му – операції об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей.

Іншим указом – № 469/2019 Президент відзначив державними нагородами військовослужбовців, які виявили особисту мужність і самовіддано діяли, захищаючи Україну. Орденами «За мужність» II та III ступенів, медалями «За військову службу Україні» та «Захиснику вітчизни» нагороджено 40 бійців, 11 з них – посмертно.

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...