Про кавуни можна забути? Аграрій розповів про страшні наслідки підриву ГЕС

Через підрив окупантами Каховської ГЕС більше постраждає окупований лівий берег Херсонської області, де розташоване основне виробництво аграрної продукції. Про це в інтерв'ю NV заявив виконавчий директор Української зернової асоціації Сергій Іващенко, зазначивши при цьому, йде підтоплення ферм з вирощування овочів, фруктових садів, ягідних полів, зернових та олійних культур.

"У нас немає статистики посіву на окупованих територіях. Однак у 2021 році, який був рекордним, Херсонська область зібрала трохи більше 4,5 млн т зернових та олійних культур. Зокрема трохи більше 2 млн т пшениці, 1 млн т ячменю, близько 0,5 млн т соняшнику і стільки ж кукурудзи", - зазначив експерт.

"Коли вода осяде, будуть спостерігатися проблеми з поливом, адже рівень води значно впаде. Херсонська область - одна з тих, де добре розвинені іригаційні системи, тому аграрії, очевидно, будуть недоотримувати воду. Її буде недостатньо в Дніпрі, і це велика проблема", - вважає експерт.

Він також зазначив, що кавунів цього року скоріш за все не буде. "Кавуни зазвичай вирощують на лівому березі Дніпра. Тому проблема з їх поставками буде. І навіть посилиться... будемо сподіватися, що хвиля зупиниться на Херсонській області і далі не піде. Тому, будемо сподіватися, підтоплення не вийде за межі області. Однак буде однозначно проблема для поливу полів і в сусідніх областях. Все залежатиме і від локалізації проблеми, від роботи ДСНС, служб, які рятуватимуть Херсонську область", - заявив Іващенко.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...