Про неї складали легенди: Шукач скарбів знайшов у полі золоту монету вартістю сто тисяч фунтів (фото)

На величезний скарб полювали вже півтора століття.

Шукач скарбів знайшов унікальну монету. Фото: Daily Mail.

В англійському графстві Кент шукач скарбів знайшов ідеально збережену монету III століття нашої ери. Про це повідомляє видання Daily Mail, передають Патріоти України.

30-річний чоловік зробив знахідку, коли прочісував з металошукачем свіжозоране поле під Дувром. «Спочатку її справжність викликала у мене сумніви, тому що вона була такою блискучою», - розповідає він. Після зважування стало ясно, що монета дійсно виготовлена з золота.
На величезний скарб зі старої легенди полювали півтора століття. Здається, не дарма. Фахівці з Британського музею прийшли до висновку, що вона була викарбувана при римському імператорі-узурпаторф Аллекто, який правив Британією в 293-296 роках. На її лицьовій стороні зображено двох бранців, що стоять на колінах перед Аполлоном, а реверс займає профіль імператора. Вага становить 24 карата.
Це перша монета часів правління Аллекто, знайдена за останні 50 років. До сих пір єдиний зразок в такому ж хорошому стані зберігався в Британському музеї. Шукач скарбів планує продати знахідку з аукціону. Оцінювачі вважають, що за неї можна виручити не менше ста тисяч фунтів стерлінгів.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...