Про покращення: Підвищення пенсій в Україні викликало подорожчання продуктів

Про це розповів керівник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає УНН, повідомляють Патріоти України.

"Зараз інфляція вища, ніж прогнозував уряд. У бюджеті було закладено на рівні 6% річних, а за підсумком першого кварталу цього року можна прогнозувати 8,5%. У минулому році споживча інфляція складала 9,8%, тобто бачимо, що різниця несуттєва", - зазначив він.

Дорошенко наголосив, що зараз спостерігається подорожчання продуктового кошику.

"У першу чергу, за рахунок підвищення пенсій, тому що це не було закладено в бюджеті, і ті гроші одразу пішли на ринок, в один місяць, тому це призвело до подорожчання окремих продуктів харчування", - сказав він.

Відбулося подорожчання круп, трохи подорожчав хліб.

"На що люди, які мають найменше грошей, ті ж самі пенсіонери, витрачатимуть кошти? Перш за все, на продукти, які вони не могли до цього купити в необхідному обсязі", - підкреслив Дорошенко.

У квітні найвищу середню пенсію отримували кияни — 4059 грн. У Тернопільській області виплати були найменші — 2202 грн.

Джерело: УНН

Ціни на газ злетять? Глава "Нафтогазу" розповів, до якого тарифу готуватися населенню

понеділок, 29 квітень 2024, 11:30

Україна перебуває у складних умовах через повномасштабну війну, зокрема, сильно постраждала енергетика. Яких тарифів на газ варто очікувати населенню, розповів голова правління НАК "Нафтогаз" Олексій Чернишов в інтерв'ю для "Подробиць", передають Патр...

Коригували удари з "Градів" по підрозділах ЗСУ: Подружжя із Сумщини викрили у держзраді

понеділок, 29 квітень 2024, 11:27

Служба безпеки України у Сумській області затримала місцевих чоловіка і жінку: їх підозрюють у коригуванні російських обстрілів по прикордонних районах регіону та позиціях Сил оборони. Про це інформує пресцентр СБУ, передають Патріоти України. Зазнача...