Про смерть відомо за кілька годин до неї: Вчені розповіли, що вказує на швидкий кінець

Під час наближення смерті в організмі підвищуються хімічні речовини стресу, зростають маркери запалення і, можливо, відбувається сплеск ендорфінів у крові. Таку думку висловив експерт із паліативної медицини Шеймус Койл в матеріалі для BBC News Україна, передають Патріоти України.

За його словами, саму мить смерті доволі складно розшифрувати, але команда вченого наразі займається цим питанням. Койл зазначив, що у 2011 році було проведено дослідження, яке показало, що в мозку шести щурів, які помирали, втричі підвищився рівень серотоніну, хімічної речовини, яка, як вважають, сприяє відчуттю щастя. Вчені не виключають, що схожі процеси можуть відбуватися і з людиною, що і є причиною передсмертної ейфорії.

Експерт зазначив, що технологія вимірювання рівня ендорфіну і серотоніну в людини вже є. Проблему для дослідження становлять лише повторні аналізи крові, які треба зробити в останні години життя людини. Отримати фінансування для проведення такого дослідження теж важко.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.