"Про це потрібно говорити": Сенцов вказав на проблеми з мобілізацією в Україні

Частково проблему мобілізації в Україні можна було б вирішити, якби існували терміни військової служби та можливість демобілізації. Таку думку режисер, командир штурмової роти в 47-й бригаді Олег Сенцов висловив у інтерв’ю "BBC News Україна", передають Патріоти України.

Сенцов зауважив, що не займається мобілізацією, а займається бойовою роботою. Тож він розповів, які мобілізовані приходять до його бригади.

"Я бачу мобілізованих, які до нас приходять. Приходять дуже різні люди. Є такі, хто з певних особистих причин не пішов воювати на початку війни, а потім їх мобілізували. І вони пішли на війну та воюють досить добре. Є справді хворі люди старшого віку, які опиняються в штурмовій піхоті. Вони просто фізично цього не витримують", – повідомив командир штурмової роти.

Він додав, що є випадки корупції, зловживань. "Про це потрібно говорити. З цим потрібно боротися. Допоки ми говоримо про корупцію, ми з нею боремося. Якщо перестанемо це робити, значить вона нас подолала", – зауважив Сенцов.

Він висловив переконання, що про мобілізацію з суспільством потрібно говорити як з дорослими людьми. "Не треба приховувати складні моменти. І мають бути чесні правила для всіх. А не так, що хапають хворих на вулицях, а хтось, здоровий, відпочиває за кордоном чи купив довідку", – наголосив військовий. Водночас він зауважив, що навіть якби все було чесно та справедливо, "частина людей не готова воювати".

"Але є вимоги війни й держава має спонукати їх це робити з допомогою певних механізмів. Одним із них є визначений термін служби й можливість демобілізації", – сказав Сенцов.

До слова, на думку командира 3-ї ОШБр Максима Жоріна, проблема з мобілізацією пов’язана з тим, що від початку війни людям не треба було "одягати на голову" сподівання про кожні два місяці або кожні два тижні. Слід було одразу сказати правду про те, що буде важко і довго.

Податкова нарахувала чоловіку 2,3 млн грн платежів: що стало причиною та як уникнути шахрайських схем

п’ятниця, 26 липень 2024, 10:34

Податкова нарахувала чоловіку 2,3 млн грн податкових зобов'язань за участь у схемі дропів, коли він віддав свою банківську картку шахраям, які використовували її для приховування доходів. Через це громадянин отримав майже 9,5 млн грн на рахунок у 2023 ...

Світла знову буде менше? Окупанти вдарили по енергооб’єктах у двох областях України

п’ятниця, 26 липень 2024, 9:48

Уночі 26 липня російські війська завдали ударів по об’єктах Укренерго у Житомирській та Чернігівській областях, у результаті чого зникало світло у низки абонентів, передають Патріоти України. "Знеструмлювались побутові сповивачі в окремих районах Житом...