Пробачила ворогам, які зруйнували її будинок? Жителька Північної Салтівки працювала на окупантів

Північна Салтівка. Фото: соцмережі.

Співробітники Служби безпеки України викрили у співпраці з російськими окупантами мешканку Північної Салтівки. Жінку затримали та оголосили їй підозру. Про це повідомили в Управлінні Служби безпеки України в Харківській області, передають Патріоти України.

Як установило слідство, 50-річна харків'янка під час війни перебувала у селі Василенкове Куп'янського району Харківської області. Будинок жінки у Харкові окупанти обстріляли ще навесні.

"До війни ця любительниця "руського миру" мешкала на Північній Салтівці, одному з найбільш постраждалих від російських обстрілів спальних районів Харкова. Її харківську дев'ятиповерхівку рашисти атакували ще у березні, пошкодивши більшість квартир у будинку", — розповіли в СБУ.

Наприкінці червня окупанти запропонували їй стати "старостою" цього села. Вона добровільно погодилася і працювала на "посаді" з червня по вересень.

"Староста" брала участь у засіданнях окупаційної адміністрації в Балаклії та за вказівками окупантів збирала інформацію і заяви від мешканців Василенкового. За інформацією Харківської обласної прокуратури, заяви стосувалися питань "організаційного та гуманітарного характеру".

Затримали жінку під час відпрацювання деокупованих територій Харківської області. Їй оголосили підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Жінці загрожує від п'яти до десяти років тюрми.

У сотні разів далі від Сонця ніж Земля: Науковці з'ясували, що в Сонячній системі існує ще одна планета

субота, 20 квітень 2024, 9:23

Вчені стверджують, що їм вдалося виявити нові докази того, що в Сонячній системі існує дев'ята планета. Про це пише Independent. Автори нового дослідження тепер стверджують, що їм вдалося виявити ще більше доказів того, що дев'ята планета все ж існує н...

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...