Пробігла 5 км: Юна українка, яка втратила ноги через обстріл РФ, взяла участь у Бостонському марафоні

12-річна Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги внаслідок ракетного удару Росії по вокзалу у Краматорську, пробігла в Бостонському марафоні 5 кілометрів. Про це Tvoemisto.tv повідомила тренерка Яни Орися Данилюк, передають Патріоти України.

Вона зазначила, що дівчинка планувала пробігти 2 кілометри, а вдалося пробігти п’ять.

На марафоні вона бігла задля того, щоби зібрати кошти на сучасний протез для ветерана Олександра Рясного, який втратив ногу на війні.

Йому 30 років, він із Запорізької області. Ще у 18 років пішов на військову службу за контрактом, а згодом поповнив лави Національної гвардії. Важкого поранення зазнав торік у вересні: уламок снаряду пошматував стегно захисника. Наразі він вже на етапі активної реабілітації і протезування.

Протягом трьох місяців у Львові дівчинку до забігу готували фізичні терапевти та тренери бігового клубу Probig.

Падала, але вставала: 98-річна українка самотужки втекла з окупованої території (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 19:30

98-річна жінка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного. Поліцейські із загону «Білі янголи» спільно з військовими доставили її в пункт допомоги. Про це розповіли у Головному управлінні Нацполіції в Донецькій області, передають Патріоти України. Л...

Новий закон щодо мобілізації в Україні: Чи заберуть житло та авто через неявку до ТЦК

понеділок, 29 квітень 2024, 18:58

Напередодні набуття чинності нового закону, де йдеться про мобілізацію по-новому, серед юристів розпочались дискусії про те, чи стане, наприклад, несплачений штраф приводом для арешту та подальшого продажу з аукціону майна ухилянта, передають Патріоти ...