Проблем у пенсіонера побільшало: Суд виніс вирок жителю Кривого Рогу, який "замінував" будинок батьків президента України

Дзержинський райсуд виніс вирок чоловікові, який заявив в поліцію про мінування будинку, де проживають батьки президента України Володимира Зеленського. Про це повідомляє місцевий сайт 0564.ua, посилаючись на вирок від 6 квітня, опублікований в Єдиному державному реєстрі судових рішень, інформують Патріоти України.

У суді було встановлено, що увечері 15 лютого чоловік знаходився вдома і у нього раптово виник злочинний умисел на вчинення завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху. О 20:26 криворожанін подзвонив на «102» і повідомив диспетчеру поліції завідомо неправдиву інформацію про підготовку вибуху через мінування, з метою підірвати квартиру, де проживають батьки президента України. Свій вчинок чоловік пояснив особистою неприязню, заснованій на образі з приводу його маленької пенсії.
В ході судового засідання сторони повідомили суд про укладення угоди про визнання винуватості та надали суду угоду про визнання винуватості від 23.03.2021 року в цьому кримінальному провадженні між прокурором і обвинуваченим, згідно з якими останній повністю визнав свою провину в зазначеному діянні.
Суд визнав криворожаніна винним в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.259 КК України та призначив визначене угодою покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки, але на підставі ст.75 КК України звільнив засудженого від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з випробувальним терміном в 2 (два) роки.
З засудженого повинні стягнути на користь держави судові витрати, пов'язані із залученням експерта для проведення судових експертиз в сумі 3922 грн. 80 коп. Крім цього, суд задовольнив цивільний позов, згідно з яким необхідно стягнути з засудженого на користь цивільного позивача - 3-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області в рахунок відшкодування заподіяної матеріальної шкоди в сумі 65 042 грн.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...