Проблеми з серцем і не тільки: Медики розповіли, які небезпечні ускладнення може давати COVID-19

Коронавірус у 20% випадків стає причиною проблем з серцево-судинною системою у госпіталізованих пацієнтів. Також захворювання може бити по іншим життєво важливим органах людини. Які небезпечні ускладнення може давати COVID-19, розповіли в Telegram-каналі "Коронавірус Інфо", передають Патріоти України.

В першу чергу, коронавірус б'є по органи дихання. Далі - у 20% пацієнтів виникають проблеми з серцево-судинною системою. У легенях можливі закупорки кровоносних судин в альвеолах і рубцювання легеневої тканини. Такі потовщення тканини можу привести до фіброзу легенів, і виражатися він буде у вигляді задишки.

Зупинити цей процес або повернутися в попередній стан на цей момент неможливо, повністю легкі відновитися вже не зможуть. Захворювання може впливати на серцевий м'яз і викликати запалення міокарда. У більш важких випадках починають утворюватися рубці на серці.

За спостереженнями медиків, хвороба може викликати правобічну серцеву недостатність через інтенсивну роботу правого шлуночка серця. Також COVID-19 викликає запалення в оболонці кровоносних судин і це призводить до утворення тромбів, підвищення ризику розвитку ішемії, підвищення ризику інсульту і зменшення рівня кисню в крові.

Багато пацієнтів після коронавірусу відзначають, що у них з'явилася аритмія - майже в 44% випадків. У деяких відновлення займає місяці, частина пацієнтів залишається з цими проявами на більш тривалий час. Всі ці запалення в серцево-судинній системі можуть привести до розвитку інфарктів та інсультів у пацієнтів.

Крім основних ускладнень, зустрічаються і ті, які були відзначені в меншій кількості - це ураження нирок. У сечі пацієнтів був виявлений білок і кров. І це говорить про те, що орган міг сильно постраждати від інфекції. Також коронавірус зачіпає мозок людини. Третина пацієнтів після COVID - 19 повідомляла про неврологічні розлади, запаморочення, головні болі, когнітивні розлади, проблеми з пам'яттю.

За словами медиків, вірус може діяти на нейрон - нервові клітини. Саме тому один із симптомів коронавірусу – втрата смаку і нюху, а після захворювання – спотворення.

Деякі розлади неврологічного характеру можуть зберігатися у людини від 3 до 6 місяців після перенесеного захворювання. Важливо! Якщо у вас після перенесеного захворювання з'явилися симптоми порушення роботи внутрішніх органів - зверніться до лікаря.

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...

Чи загрожує депортація з ЄС українським чоловікам - відповідь адвоката

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:59

У деяких країнах ЄС заявили, що сприятимуть поверненню чоловіків призовного віку в Україну. Це сталося після того, як Україна призупинила надання консульських послуг чоловікам від 18 до 60 років. В українському МЗС це рішення назвали питанням справедли...