Продавали авто із штрафплощадок: В Україні розкрили масштабну схему з людьми із МВС (фото)

У селі Розсошенці під Полтавою поліція викрила групу осіб під керівництвом менеджера Міністерства внутрішніх справ, які підозрюються у продажу автомобілів із штафмайданчика. Про це йдеться в матеріалі місцевого видання "Полтавщина", передають Патріоти України.

Відзначається, що за рік ймовірні зловмисники встигли реалізувати транспортні засоби більш ніж на 2 млн гривень. Одним з учасників угруповання була службова особа держпідприємства.

На початку жовтня 2019 трьом фігурантам повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів. Зараз їм обрали запобіжні заходи. Посадову особу суд взяли під варту з правом внесення застави в розмірі 153,7 тис грн, інші – знаходяться під домашнім арештом у нічний час доби.

Відповідно до реєстру судових рішень та порталу "Судова влада", підозрювані – це вже колишній в.о. директора Полтавської філії держпідприємства МВС України "Інформ-Ресурси" Дмитро Гнітій і колишні підприємці Анатолій Костиря та Сергій Олійник.

Гнітій працював на посаді керівника установи, яка займається штрафмайданчиком поблизу управління патрульної поліції Полтави.

Слідство встановило, що в 2018-2019 роках за сприяння чиновника група осіб позбулася не менше ніж від 10 автомобілів на загальну суму 2,2 млн грн. Вартість транспортних засобів визначали їх власники.

Повідомляється, що з різних регіонів України потрапляли на штрафмайданчик за різних обставин: були вилучені через заборгованість, судові розгляди, як речовий доказ у справі тощо. Сценарій зникнення був один. Гнітій, як керівник, нібито наказував охоронцям майданчики випустити з території машини. Їх вантажили на евакуатори і везли в невідомому напрямку. Потім продавали третім особам.

Слідству також вдалося встановити особу одного з покупців – це був житель Кременчука, який заплатив за авто $3500.


Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...