"Продовжуємо роботу 24/7": Червоний Хрест України спробував виправдатися після критики Зеленського за бездіяльність

У відповідь на критику щодо своєї бездіяльності після підриву Каховської ГЕС Український Червоний Хрест спробував виправдатися. В організації заявили, що вони не мають доступу до окупованих територій для забезпечення допомоги потерпілому населенню. Про це йдеться в офіційній заяві Червоного Хреста України, передають Патріоти України.

Зазначимо, що раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що ООН та Червоний Хрест не надають допомоги в ліквідації наслідків підтоплення на Херсонщині.

У відповідь на звинувачення Український Червоний Хрест зазначив, що організація не має доступу до окупованих терористами територій, оскільки є українською гуманітарною організацією, яка може проводити свою діяльність виключно на території, підконтрольній Україні.

"Після того, як російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС, волонтери Українського Червоного Хреста відразу почали евакуацію людей, зокрема маломобільних, із територій, підконтрольних уряду України. Евакуація проводилася спільно з ДСНС України та Національною поліцією України", – повідомила організація.

Зазначається, що після підриву окупантами Каховської ГЕС та початку підтоплення населених пунктів волонтери Червоного Хреста одразу розпочали евакуацію людей, включаючи маломобільних осіб, із територій, що перебувають під контролем України. Представники Червоного Хреста зазначають, що їхні волонтери також надають гуманітарну та психологічну допомогу постраждалим особам у місцях тимчасового розміщення евакуйованих і на залізничних вокзалах. "Ми продовжуємо роботу 24/7, бо для нас головне – врятувати життя людей", – наголосили в організації.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...