Продовжити життя без надзусиль: Названо оптимальну кількість кроків на день для гіпертоніків

Вчені з Університету штату Айова назвали кількість кроків на день, які необхідно проходити людям похилого віку, щоб знизити ризик гіпертонії. Результати їхнього дослідження опубліковано в Journal of Cardiovascular Development and Disease, передають Патріоти України.

Попередні роботи вчених виявили, що фізичні вправи можуть значно впливати на кров'яний тиск у дорослих, істотно знижуючи його. Тепер автори вирішили визначити, яка саме кількість навантаження необхідна для зниження кров'яного тиску у літніх осіб, які страждають на гіпертонію.

Для цього вони зібрали групу з 21 літньої людини віком від 68 до 78 років, яких попросили носити крокомір, заміряти тиск за допомогою тонометра та вести щоденні записи кількості пройдених кроків. До початку спостереження вони проходили в середньому близько чотирьох тисяч кроків на день. Фахівці підрахували, що адекватним буде додати до щоденної програми досліджуваних ще три тисячі кроків. Таким чином учасники виконували сім тисяч кроків на день.

На кінець дослідження систолічний та діастолічний кров'яний тиск учасників знизився в середньому на сім та чотири пункти відповідно. Це відповідає такому ж рівню зниження, який спостерігається при прийманні антигіпертензивних препаратів. Команда вчених підкреслює, що швидкість ходьби чи безперервність немає особливого значення, набагато важливіша саме загальна кількість кроків.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...