Продовжив "подвиги": Убив вісім товаришів по службі та пішов на війну - росіянин-рецидивіст в Україні лікдував ще п'ятьох військових РФ

Продовжив "подвиги": Росіянин-рецидивіст, який сидів за вбивства восьми товаришів, лікдував ще п'ятьох військових РФ в Україні

Російський військовий Раміль Шамсутдінов, який розстріляв 8 товаришів по службі у 2019 році і відбував покарання, вирушив на війну проти України, де застрелив п'ятьох росіян, передають Патріоти України.

Вбивство, яке нібито намагаються приховати, сталося декілька днів назад. Російські ЗМІ пишуть, що Раміль вкотре посварився з приятелями, зарядив автомат і впритул розстріляв командирів роти. Одному із солдатів вдалося зняти все, що відбувалося на телефон. Відео він виклав у вільний доступ. За це йому погрожують розправою.

Рецидив російського військового прокоментував у Telegram військовий ЗСУ Євген Карась. Повідомлення про вбивство Шамсутдіновим товаришів по службі він підписав: "Сударь, а можна на біс?".

Офіційного підтвердження чергового вбивства Шамсутдіновим наразі немає. У Міністерстві оборони РФ ситуація не коментували.

Хто такий

У жовтні 2019 року на Забайкаллі солдат-строкових передають Патріоти України. під час зміни варти розстріляв своїх товаришів по службі з автомата АК-74. Восьмеро військових загинули, ще двоє дістали поранення. Він пояснив, що відкрив вогонь через дідівщину на службі.

У січні 2021 року суд засудив Шамсутдінова до 24,5 років колонії суворого режиму, а частину, в якій він служив, було розформовано. У грудні 2022 року ув'язнений попросився до ПВК "Вагнер" для участі у війні проти України. Утім, Шамсутдінову відмовили, заявивши, що "народу вже й так багато". Водночас інших засіджених, які перебували у тій же колонії, до "Вагнера" тоді взяли.

Забирають хворих і працівників оборонних підприємств: Нардеп Костенко жорстко розкритикував роботу ТЦК

субота, 18 травень 2024, 19:44

Секретар оборонного комітету Верховної Ради, нардеп Роман Костенко розкритикував низку порушень у роботі ТЦК та СП. Він також навів приклади таких порушень, як-от мобілізація працівника оборонного підприємства та людини з проблемами з зором. Про це Кос...

На Дніпропетровщині чоловік вдарив ножем співробітника ТЦК

субота, 18 травень 2024, 18:41

У місті Синельникове, що на Дніпропетровщині, чоловік із ножем на співробітника територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який роздавав повістки. Про це повідомляє офіційний Telegram-канал Сухопутних військ ЗС України, передають Па...