Продукти, одяг, транспорт чи алкоголь: На що у 2020 році найбільше коштів витратили українці

Менше алкоголю та більше витрат на медичні товарі: як пандемія змінила споживчу поведінку українців Про це розповіли в ефірі "Сніданку з 1+1", передають Патріоти України.

Так, найбільше грошей виділяли на харчові продукти – понад один трильйон гривень. 141 мільярд українці сплатили за одяг і взуття. І майже триста мільярдів – на транспорт. Понад 200 мільярдів витратили на тютюн та алкоголь. Це значно більше ніж на здоров'я. На нього пішло 165 мільярдів гривень.

За 2020 рік українці витратили:

1,1 трлн грн – на харчові продукти;

141 млрд грн – на одяг і взуття;

292 млрд грн – на транспорт;

210,6 млрд грн – на алкоголь та тютюн;

165 млрд грн – на охорону здоров'я.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що пандемія COVID-19 змінила споживчу поведінку більшості українців. Так, за рік карантину понад 60% людей почали менше купувати алкоголь, рідше відвідували ресторани, а кожен третій українець почав більше витрачати на медичні товари. Водночас, більше як половину доходу українці витрачають на продукти і лише 8% від прибутку вдається відкладати.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...