Продукти, від яких товстіють: Дієтолог розповіла, що не варто їсти

Дієтолог Вікторія Кляуз назвала основні групи продуктів, які шкідливі для організму і сприяють набору ваги. Серед них - добавки "Є" з ароматизаторами і барвниками, написала вона на своїй сторінці в Instagram, повідомляють Патріоти України.

"Це – йогурти, кондитерка, газована вода, "рибні намазки", кефір зі смаком хліба і зелені та інше", – уточнила дієтолог.

Також вона зазначила ще низку продуктів:

  • Трансжири-вид ненасичених жирів, який підвищує ризики серцево-судинних захворювань, містяться в маргарині, кондитерському/пекарському жирі і у всій продукції, де вони використовуються:
  1. фастфуд, напівфабрикати
  2. снеки
  3. випічка
  4. попкорн
  5. майонез
  6. сухі вершки для кави
  7. ковбасні вироби
  • Надлишок цукру - глюкозний/побутовий сироп, фруктоза, підсолоджувачі; містяться в соках, мюслі, хлібцах.
  • Обсмажені продукти - неважливо на якому маслі, частина його всмоктується, частина перетворюється на канцероген.

"Виключення шкідливих продуктів є першим і найважливішим кроком на шляху до здоров'я. Ми можемо проробляти масу "корисностей" – бігати вранці, займатися фейсбілдингом, піклуватися про шкіру і приймати добавки, але якщо ми не перестанемо щодня наповнювати своє тіло шкідливими продуктами – ккд всіх інших дій зведеться до нуля", – підсумувала Кляюз.

Право на громадянство в ЄС має лише 1 з 20: Ось чому українські біженці опинилися в такій ситуації

вівторок, 2 вересень 2025, 17:22

Близько 95% українських громадян в країнах Європейського Союзу не варто розраховувати на отримання місцевих паспортів. За відсутності належних підстав вони не можуть отримати місцеве громадянство – це можливо завдяки походженню, шлюбу чи проживанню в Є...

Незручна правда: За що в СРСР відправляли до Сибіру на 10 років, а іншим - роздавали премії

вівторок, 2 вересень 2025, 16:57

Під час Другої світової війни діячі мистецтва та української культури потрібні були СРСР для того, щоб піднімати патріотизм населення, бойовий дух і віру в перемогу. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів завідувач науково-дослідного відділу Другої с...