Профанація влади: Ветерани "Азова" виступили проти обмінів "всіх на всіх"

Україна віддає окупантам їхніх найманців, а вони - цивільних громадян, яких арештують спеціально заради обмінів та викупів.

Останні обміни з бойовиками за формулою «всіх на всіх» показали, що Україна віддає на окуповані території комбатантів, з великими труднощами взятих в полон. Натомість же українська сторона отримує в основному цивільних осіб, які у окупантів ніколи не закінчаться. Таким чином Україна сама позбавляє себе можливості повернути військових, які залишаються в полоні на окупованих територіях. Про це заявив Максим Жорін, колишній командир полку «Азов», керівник центрального штабу Національного корпусу, передають Патріоти України.

«Цього разу з 20 чоловік повернули тільки двох військових. А цивільних на окупованих територіях будуть заарештовувати нескінченно, щоб шантажувати Україну», - зазначив Жорін, коментуючи обмін 16 квітня.
Колишній «азовець» з'ясував, чому українська сторона так і не розсекретила списки тих, кого передала в окуповані Донецьк і Луганськ. З'ясувалося, що серед переданих був бойовик, якого «азовці» взяли в полон 29 серпня на штурмі позицій ворога і винесли пораненого, ризикуючи власною групою.
«Якби ми знали, що цього бойовика обміняють на цивільних, які не брали участі в бойових діях, - ми б не стали залишати його в живих. А так ми надали йому медичну допомогу в червоній зоні і несли більше кілометра, ризикуючи власною групою... Потрібно розуміти, що будь-який обмін повинен проводитися з розумом, а не "всіх на всіх". Як мінімум - розділяти цивільних і військових», - погоджується нинішній командир полку «Азов» з позивним «Редис».

Нагадаємо, обмін 16 квітня проходив з відхиленнями від сценарію. Ряд колишніх бойовиків «ЛНР» відмовилися повертатися до окупантів і скористалися обміном як амністією. Колишні бойовики залишилися на підконтрольній Україні території.

"Вони підтримують також і Путіна": Епіфаній сказав, скільки вірян Московського патріархату лишилося в Україні

неділя, 5 травень 2024, 16:29

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній озвучив відсоток населення України, що досі підтримує діяльність Української православної церкви Московського патріархату. Про це очільник ПЦУ заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода", яке вийшло на Великдень,...

Євген Кошовий розповів, чому його донька Варвара навчатиметься в Польщі

неділя, 5 травень 2024, 14:41

Художній керівник і актор студії Квартал 95 Євген Кошовий в інтерв'ю KP розповів, що його старша донька, 16-річна Варвара мріє про велику сцену і тому багато займається вокалом, передають Патріоти України. Кошовий відповів, чому саме Польща імпонує Вар...