Професійний медійник, нещодавно одружився: Ілля Євлаш став новим речником Повітряних сил

Новим речником Повітряних сил Збройних сил України замість полковника Юрія Ігната став майор Ілля Євлаш, повідомляють Патріоти України.

Ілля Євлаш – 27-річний капітан ЗСУ, уродженець міста Мена на Чернігівщині. Про біографію Євлаша відомо небагато. В інтерв'ю виданню "Укрінформ" у лютому 2024-го офіцер розповідав, що закінчив Національний університет оборони за спеціальністю "Політологія" та Києво-Могилянську академію за фахом "Журналістика".

2020 року, після завершення навчання Євлаш влаштувався на один з інформаційних українських телеканалів. "Мені на канал надійшла повістка. Я вирішив піти одразу в армію і десь на початку літа 2021 року потрапив у командування Сухопутних військ, у службу зв’язків з громадськістю, звідки в мене розпочався медійний шлях", – розповідав Ілля.

Під час служби висвітлював військові навчання ЗСУ спільно з підрозділами Великої Британії та Канади. У перші тижні вторгнення команда, до якої належав в тому числі і Євлаш, створила ідею про "Привида Києва" — збірний персонаж героїзму пілотів, які воювали проти РФ під час оборони столиці.

В Повітряних силах зазначили, що Ілля Євлаш проходив службу в Командуванні Сухопутних військ на посаді старшого офіцера служби звʼязків з громадськістю. Очолював службу звʼязків з громадськістю угруповання сил і засобів оборони міста Київ та пресслужбу оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця”. Речник східного угруповання військ.

Судячи з фотографій у соцмерережах, у січні цього року Ілля Євлаш одружився.


Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...