В Україні програму обміну старих ламп на LED значно розширили: Що потрібно знати - покрокова інструкція

В Україні розпочався новий етап програми обміну старих ламп розжарювання на LED. Тепер безкоштовно отримати енергозберігаючі лампи можуть не лише фізособи, а й освітні заклади, а також лікарні, передають Патріоти України.

"З сьогоднішнього дня (9 червня. – Ред.) ми розпочинаємо другий етап обміну – можливість безкоштовно обміняти лампи поширюється на юридичних осіб", – повідомив гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський. Подати заяви на порталі Дія, а потім отримати лампочки у відділенні "Укрпошти" тепер можуть:

  • дитсадки, школи, профтехучилища, ВНЗ, спортивні/музичні школи, автошколи та будь-які інші навчальні заклади;
  • поліклініки, лікарні, стоматологічні клініки, лабораторії та інші медичні установи.

За словами Смілянського, після руйнування окупантами Каховської ГЕС Україна втратила ще 1% генерації електроенергії. Тому питання економії електрики стало ще актуальнішим.

"Ми хотіли знизити споживання десь на 8-10%, обмінявши 40-50 мільйонів ламп. Наразі громадяни України обміняли через "Укрпошту" близько 20 мільйонів... Тож ми на середині шляху", – зазначив Смілянський.

Для населення програма не зупиняється. Фізичні особи можуть отримати лампи у центральних відділеннях "Укрпошти" у 23 населених пунктах.

Як юрособі подати заяву на обмін лапок

  • Авторизуйтесь на порталі Дія з КЕП юрособи;
  • перейдіть до розділу "Послуги" та виберіть "Обмін лампочок";
  • заповніть заяву: вкажіть площу за допомогою калькулятора, виберіть кількість та їх типи в межах ліміту КЕП;
  • уважно перевірте інформацію про підприємство;
  • "Укрпошта" протягом тижня зв'яжеться з вами за вказаним номером телефону

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...