Прогрес вимагає жертв: Перший пілот розбився на смерть на реактивному ранці

Випадок, що стався в Пуерто-Ріко, - перша відома на сьогоднішній день аварія на реактивному ранці зі смертельними наслідками.
Залишки реактивного ранця Кельмана Річеса. Фото: El Nuevodia.

Австралієць Кельман Річес (Kelman Riches) загинув під час перельоту на своєму реактивному ранці: він впав з висоти майже сім метрів. Інцидент стався в Пуерто-Ріко під час підготовки до одного з міських фестивалів: за попередніми даними, ранець вибухнув. За словами місцевого видання El Nuevodia, поруч з Річесом під час аварії нікого не було, і обійшлося без додаткових жертв, передають Патріоти України.

Реактивні ранці повинні піднімати пасажира на досить велику висоту і утримувати на ній протягом деякого часу - через це сильно зростає ймовірність того, що нещасний випадок (наприклад, вибух балона з перекисом водню або проблеми з управлінням) призведе до смертельного результату. Незважаючи на те, що в останні роки індустрія реактивних ранців досить швидко розвивалася, до сих пір це питання не вирішене: саме тому більшість випробувань реактивних ранців проходять над водою.
Проте, ентузіасти все ж піднімаються в повітря на реактивних портфелях без будь-якої додаткової страховки над землею. Випадок, що стався в Пуерто-Ріко, - перша відома на сьогоднішній день аварія на реактивному ранці зі смертельними наслідками. Подробиці інциденту поки не повідомляються: з невідомих причин реактивний ранець Річеса вибухнув, коли той перебував на висоті близько семи метрів. Після падіння його відвезли в місцеву лікарню, де він помер від отриманих травм. Крім самого Річеса від виходу пристрою з ладу ніхто не постраждав.

Один з найвідоміших ентузіастів в області розвитку реактивних ранців - засновник компанії Zapata Френкі Запата (Frankie Zapata). У серпні цього року йому вдалося з другої спроби перелетіти на своєму реактивному ранці протоку Ла-Манш: весь шлях зайняв 22 хвилини.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...