Прогримів вибух: У МВС Білорусі повідомили про першу жертву протестів у Мінську

Під час протестів 10 травня в столиці Білорусі загинула людина, в руках у якої вибухнув невстановлений вибуховий пристрій. Повідомлення про інцидент опублікувала в Telegram прес-секретар МВС Білорусі, передають Патріоти України.

Це перша офіційна заява білоруської влади щодо жертв під час протестів. "У ході масових заворушень в Мінську на вул. Прітицкого, натовп будував барикади для блокування руху. В ході протистояння зі спецназом, який прибув для деблокування площі, один з протестуючих намагався кинути невстановлений вибуховий пристрій в сторону правоохоронців. Він вибухнув у руці, чоловік отримав травми несумісні з життям", - йдеться в повідомленні. На місці події вже працює слідчо-оперативна група, встановлюються всі обставини події.

Як повідомлялося, 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. За оголошеними ЦВК попередніми результатами, чинний президент Олександр Лукашенко набирає 80,23%, в опозиційного кандидата Світлани Тихановської - 9,90% голосів. Вона не визнає ці цифри та заявила про готовність до довгострокових протестів по всій Білорусі.

Коли житлове питання стоїть гостро: Українські полярники показали домівку пінгвінів-верхолазів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 5:00

В Антарктиці українці знайшли гніздо пінгвінів у незвичайно високій "точці". Учасники антарктичної експедиції зафіксували гніздування пінгвінів на висоті 295 метрів над рівнем моря. Про дивовижу повідомили у Національному антарктичному центрі України. ...

Перевірте своє! Названо прізвища, які вказують - ваші предки вели розгульне життя

вівторок, 19 березень 2024, 3:25

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам, передають Патріоти України. На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які у...