"Проявляли особливу жорстокість": На Полтавщині затримали банду, яка вимагала неіснуючі борги у підприємців

У понеділок, 5 червня, у результаті спецоперації в Кременчуці СБУ знешкодила банду, яка тероризувала місцевих жителів і шахрайськими методами вимагала неіснуючі борги від підприємців. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі. Про це повідомила СБУ, передають Патріоти України.

Злочинці проявляли особливу жорстокість і в разі відмови від сплати грошей, погрожували власникам бізнесу та їхнім родинам смертельною небезпекою. Крім того, зловмисники розкрадали майно потерпілих.

Встановлено, що діяльність злочинного угруповання координував відомий у регіоні кримінальний авторитет на прізвисько «Москва». Раніше чоловік уже був притягнутий до відповідальності за вчинення серйозних злочинів та був «смотрящим» у колонії, де відбував покарання.

За «згодою» кримінальника учасники його банди «ставили на лічильник» представників легального бізнесу в місті для отримання неіснуючих боргів.

Здійснюючи цю діяльність, злочинці створювали нестабільну обстановку в регіоні та намагалися посилити свій вплив на кримінальну ситуацію.

Співробітники СБУ зареєстрували випадок вимагання боргу в сумі 30 тисяч доларів в одного з місцевих підприємців. Намагаючись «вибити» гроші, вони чинили постійний психологічний тиск на чоловіка та його сім'ю і погрожували фізичною розправою. Зрештою, вони силою відібрали автомобіль дружини потерпілого як «сплату за борг».

У результаті спецоперації співробітники СБУ затримали двох активних учасників угруповання. Під час обшуків за адресами фактичного проживання фігурантів виявлено:

  • велику суму готівки, отриману від потерпілого,
  • 3 автомобілі, у тому числі викрадений у дружини потерпілого підприємця,
  • записи чорної бухгалтерії та боргові розписки,
  • зброю.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Ватники в Естонії розмахували прапором РФ з вікна авто, але далі щось пішло не так

середа, 8 травень 2024, 23:55

В Естонії поліція відкрила провадження стосовно трьох осіб, які розмахували прапором Росії з вікна автівки у місті Пярну. Двом з них призначили штраф. Про це повідомляє ERR, передають Патріоти України. Інцидент стався ввечері 24 квітня, близько 16:30 д...

Слухав пісню німецькою: Пенсіонер з Росії опинився в центрі "фашистського" скандалу

середа, 8 травень 2024, 22:57

У російському селищі Шахтарськ на Сахаліні розгорівся скандал навколо місцевого пенсіонера, якого звинуватили у "фашизмі" за прослуховування старої німецької військової пісні Wenn die Soldaten. Про це повідомляють російський Telegram-канал Baza, переда...