Пройде там, де гусеничні потонуть: На фото і відео показали новий український всюдихід

Самохідний обприскувач “Водолій” українського виробництва

Понад 1000 учасників з 17 країн приїхали до столиці, щоб продемонструвати новітні технології, техніку, різноманітні знаряддя праці і навіть тварин. У Києві розпочалася міжнародна агропромислова виставка "Agro-2019", вона відбувається у національному комплексі "Експоцентр України", по вулиці Академіка Глушкова, 1, повідомляють Патріоти України.

Перед центральним входом до виставкового центру виставили різноманітні зразки сучасної техніки. Різноманітні трактори, бульдозери, причепи демонструють на столичній ВДНГ.

Посеред безлічі химерних машин стоїть автомобіль з кузовом блакитного кольору. Між інших тракторів він вирізняється тим, що схожий більше не на типовий сучасний важкий транспорт, а на суміш одного з перших серійних автомобілів Ford T і реактивної системи залпового вогню."Це - самохідний обприскувач "Водолій". Машина призначена для внесення рідких і сухих добрив на землю, - розповідає інженер "Енергомехкомплект" Роман Тонкоголос. - Авто сконструйоване для роботи на мерзло-талому ґрунті, зокрема ранньою весною, коли ніяка інша техніка заїхати в поле не може.

"Водолій" здатен рухатись по посівам без шкоди для рослині. Специфіка конструкції мінімалізує шанс сісти на болоті. Важить цей обприскувач близько 1,5 тони. Гусеничний транспорт, як приклад, по мерзло-талому не піде — потоне".

Трактор оснащений японським 2,4-літровим двигуном внутрішнього згорання Kubota з турбонаддувом. Споживає близько 200 грам палива на гектар. Авто обладнане паливним баком на 40 літрів. Передні гальма — дискові, задні — барабанні. Чи не основна особливість "Водолія" - колеса. Основа — це трубний каркас, на який встановлені камери висотою у половину людського зросту.

"В яку ціну такий?" - запитує чоловік , накритий зеленим дощовим плащем. "65 тисяч доларів. Це за обприскувач з розкидачем рідких добрив. Розсіювальний модуль для сухих коштуватиме ще $10 тис. Але якщо братимете повний комплект — зробимо знижку, - відповідає Роман Тонкоголос і продовжує. - Зазвичай цей "Водолій" використовується за температури -5. По снігу — легко "ходить". До нас навіть мисливці звертаються, цікавляться цим продуктом.

Хоч колеса і схожі на звичайну камеру, але досить міцні і витривалі. Товщина ґуми - близько 30мм. Сіно, солома, соняшникові шпички — не страшні для них. Тиск у камері відносно невисокий, зазвичай накачуємо до 0,5 атмосфери.

Цей обприскувач розроблений як аналог білоруської "Роси". Щоправда наш — кращий, оптимізованіший. Завдяки гідроприводам, якими ми оснащуємо машини, наш механізм здатен вилити на поле вдвічі більше рідини, порівняно з конкурентами. Це дає змогу вносити ефективніше добрива і збільшити урожайність на 25-30%".

Самохідний обприскувач "Водолій" виготовляють на запорізькому заводі "Енергомехкомплект". Цю модель конструюють вже близько 5 років і випускають близько 20 машин на рік. На 2019-й заплановане виробництво 25 одиниць такої техніки. Наразі завод випускає моделі з 1,5 і 2,4-літровими дизельними силовими агрегатами.

ХХХІ міжнародна агропромислова виставка "Агро-2019" триватиме до 7 червня. Всі охочі можуть завітати на НК "Експоцентр України", де відбувається захід. На гостей чекає сила-силенна потужних механізмів, розважальні програми, вулична їжа і занурення в атмосферу досягнень, над якими людство трудилось століттями.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...