Пройшли понад 50 км, а потім пересіли на вантажівку: Фермер з Донбасу пригнав на Волинь отару овець після загибелі сотні тварин від обстрілів

Фермер з Донбасу Володимир Альохін багато років розводив овець у Павлівці, але через бойові дії був змушений покинути домівку, передають Патріоти України.

Як повідомляє "Суспільне", свою отару вівчар не покинув. Спочатку його отара налічувала 520 голів, але після одного з обстрілів, він втратив частину тварин.

"У мене 100 голів лягли... коли був мінометний обстріл. Я стояв на пасовищі, намагався відігнати, але все-таки влучило", - розповів чоловік.

Вцілілу частину овець чоловік спочатку пішки гнав із зони бойових дій. З тваринами пройшов понад 50 км, а потім найняв вантажівку, яка завезла овець на Волинь до знайомого фермера.

"Я йому запропонував приїхати до мене. Він довго думав, бо далеко їхати. Ми помогли йому і він приїхав до нас. Він не те, що роботящий, він – пахар. Горою стоїть за Україну. З росіянами не захотів жити і приїхав до нас", - розповів волинський фермер Василь Мельник.

Тепер вже на лугах Волині фермеру з Донбасу випасати стадо допомагають Люся і Рошен, двоє псів вівчарської породи бордер-колі, яких вівчар теж перевіз з Донеччини.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...