Проходив службу в розвідувальному батальйоні ЗСУ: У боях за Україну загинув воїн-монах

У боях за Україну загинув воїн-монах Роман Пеприк, який проходив службу в одному з розвідувальних батальйонів Збройних сил України. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України з посиланням на митрополита Переяславського і Вишневського Православної церкви України Олександр (Драбинко), передають Патріоти України.

"У боях за волю України загинув ієромонах Православної церкви України Пимен (Роман Пеприк), який вдруге від початку війни з Росією став до лав захисників нашої держави та проходив службу в одному з розвідувальних батальйонів ЗС України", - сказано в повідомленні.

В повідомленні сказано, що Роман Пеприк прийняв чернечий постриг у ранньому віці. "З початком російської агресії, бувши патріотом своєї Батьківщини і правдивим християнином, монах Пимен, не лишаючи чернечих обітниць, пішов добровольцем захищати суверенітет та територіальну цілісність України. Виконував бойові завдання та брав безпосередню участь у боях на передовій", – розповів митрополит Олександр.

В повідомленні зазначається, що після звільнення з військової служби монах Пимен став насельником монастиря під Києвом, а згодом продовжив служіння в одному з монастирів на Прикарпатті. Також зазначається, що на початку літа цього року отець Пимен ухвалив рішення знову повернутися до військової служби, оскільки мав добрий військовий вишкіл та неабиякий бойовий досвід.

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...

На Закарпатті 19-річний хлопець зґвалтував дитину, справою зайнялася поліція

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:15

На Закарпатті правоохоронці затримали 19-річного мешканця Мукачівського району, який зґвалтував 13-річну дівчину. Про це повідомили у поліції Закарпатської області, передають Патріоти України. Про постраждалу дівчину їм повідомили у медзакладі, куди в...