"Проклинають своє військове і політичне керівництво": У СБУ розповіли, як впродовж місяця змінилася риторика загарбників

Чим довше російські окупанти воюють в Україні, тим більше вони усвідомляють, що їм не перемогти у війні, розв'язаній їхнім диктатором Володимиром Путіним. Про це в інтерв'ю Радіо НВ розповів речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко, передають Патріоти України.

За його словами, якщо порівнювати емоційний та психологічний стан російського солдата на початку вторгнення, то нині дедалі більше загарбників не мають бажання воювати проти України.

"За день обробляється сотні, а то і тисячі таких розмов. Якщо проводити аналітику, то помітно, як змінюється риторика загарбників. Спочатку вони були сповнені оптимізму і вірили, що захоплять Україну, якщо не за три дні, то хоча б за кілька тижнів. Зараз ситуація кардинально інша. Ворог деморалізований, у рашистських солдатів шалені втрати. Вони уже поступово усвідомлюють, що їм не перемогти", - розповів Дехтяренко.

Він додає, що російські солдати придумують різні способи, аби не брати участь у бойових діях. То ноги чи руки самі собі прострілюють, то прикидаються контуженими тощо.

"І тепер бажання в більшості з них — це просто вирватися з цієї війни. Також характерною особливістю є те, що для втечі з війни російські окупанти вдаються до різноманітних хитрощів. Хтось сам собі ламає ноги чи руки і їх відправляють в госпіталь. Хтось прикидається контуженим — ніби у них відбило пам’ять і вони не можуть продовжувати бойові дії. А хтось взагалі шукає так звані українські патрони, щоб ними прострелити собі ноги і їх також відвезли на лікування в Російську Федерацію. Дивно, що російські окупанти не знають того, що патрони у нас наразі ідентичні, і шукають саме українські", - зауважив речник СБУ.

"Наразі ми спостерігаємо, що більшість російських загарбників проклинають своє військове і політичне керівництво. Вони бачать, що насправді їх відправили в Україну як гарматне м’ясо і Путіну на них начхати", - додав Артем Дехтяренко.

У WhatsApp поширюється нова шахрайська схема: Українцям розповіли, як вберегтися

четвер, 28 березень 2024, 10:48

У месенджері WhatsApp поширюється нова шахрайська схема, мета якої - отримати доступ до акаунтів користувачів. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації, передають Патріоти України. Зазначається, що користувачі отримують повідомлення з посиланням ...

У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...