Проковтнула магніти і ходила з ними 10 днів: У Львові лікарі дивом врятували дівчинку і звернулися до батьків

У Львові 2-річна дівчинка проковтнула магніти від конструктора-неокуба. Дитина ходила з ними у животі не менше десяти днів, зазначають Патріоти України.

Про це повідомили у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні Охматдит. За словами лікарів, дитина проковтнула чотири магніти. Вона гостювала у бабусі та взяла іграшки старших онуків.

– Маленьких жертв магнітів не меншає, саме з цієї причини ми нагадуємо дорослим про магнітну небезпеку для малечі. Коли магнітики потрапляють в дитячі шлунки, то можуть наробити чимало біди, – зазначили у лікарні.

Магніти мають надзвичайну силу притягання, тож пошкоджують внутрішні органи дитини. Інколи вони пробивають їх і утворюють справжні дірки. Уже за кілька годин магнітики можуть стати причиною некрозу кишки.

Дівчинку госпіталізували до лікарні з нудотою та підвищеною температурою. У районній лікарні зробили рентген, і тоді виявилося, що у дитини всередині знаходяться аж чотири магніти. Після цього її доставила швидка допомога до Охматдиту.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...