Проллє світло на загадки минулого! Дослідники знайшли найстарішу скандинавську ДНК у жувальній гумці

Учені знайшли найдавнішу ДНК Скандинавії в первісній жувальній гумці. Мешканець територій сучасної Швеції викинув її у кам'яний вік близько 10 000 років тому, пише Daily Mail, повідомляють Патріоти України.

Жуйка зроблена зі смоли берези і на ній досі є сліди зубів. Дослідники знайшли сліди двох жінок та чоловіка. Як зазначається, березову смолу використовували також як клей для виготовлення інструментів.

Дослідники кажуть, що жування такої гумки характерне для народів Західної Європи, а інструменти, які використовували у Скандинавії – для народів Східної Європи. Так, це підтверджує теорію про те, що генетичний та культурний матеріал Скандинавії має два походження.

Чи загрожує депортація з ЄС українським чоловікам - відповідь адвоката

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:59

У деяких країнах ЄС заявили, що сприятимуть поверненню чоловіків призовного віку в Україну. Це сталося після того, як Україна призупинила надання консульських послуг чоловікам від 18 до 60 років. В українському МЗС це рішення назвали питанням справедли...

"Обмежено придатних не буде: Українців ділитимуть на чотири категорії за станом здоровʼя

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:47

В Україні більше не буде людей зі статусом "обмежено придатний". Українців за станом здоров'я ділитимуть на чотири категорії, передають Патріоти України з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони Оксану Сухорукову в...