Проміняли сина на "Ладу": У РФ сім'я загиблого на війні в Україні купила авто на "гробові"

У програмі російського пропагандиста Дмитра Кисельова показали сюжет про те, як мешканець Саратовської області отримав компенсацію - "гробові" - від влади за загибель сина в Україні. Гроші росіянин вирішив витратити на нову "Ладу". Уривок передачі "Вести недели" від 17 липня опублікували користувачі соціальної мережі Twitter, передають Патріоти України.

"Нова Lada куплена на те, що в народі називають "гробовими", а офіційно — одноразовою допомогою сім'ї загиблого… Виїжджає вперше — на цвинтар", — говорить ведучий сюжету. Журналісти повідомили, що йдеться про сім'ю загиблого в Україні російського військовослужбовця Олексія Малова. Його батько розповів, що Олексій мріяв саме про білу "Ладу", й тому було ухвалено рішення купити цей автомобіль на згадку про сина. "Як діди та прадіди він бився із фашизмом", — каже закадровий голос.

Що за "гробові"?

Зазначимо, що указ про виплати військовослужбовцям та їхнім сім'ям, які беруть участь у війні проти України, президент РФ Володимир Путін підписав 5 березня. Близьким військових, які загинули в процесі "спецоперації", виплачують по 5 млн рублів (приблизно 2,5 млн грн), а поранені, зі свого боку, отримують по 3 млн рублів (майже 1,5 млн грн).

Автобус із пасажирами впав у річку в Петербурзі й повністю затонув: Момент потрапив на відео

п’ятниця, 10 травень 2024, 16:44

В російському Санкт-Петербурзі у п’ятницю 10 травня на фоні значного погіршення погодних умов в РФ в річку Мойка впав пасажирський автобус, в якому знаходилось близько 20 пасажирів, є загиблі. За даними місцевого видання, автобус на набережній врізався...

Погода не тішить: Синоптики розповіли, де в Україні знову будуть сильні заморозки

п’ятниця, 10 травень 2024, 16:30

Вдень у суботу, 11 травня, в Україні буде тепло. Втім, вночі в деяких регіонах будуть заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі. В Україні хмарно з проясненнями. Вночі синоптики опадів не передбачають. Дощитиме лише на Чернігівщині та Сумщині. Н...