Пронесло: Між Землею і Місяцем пролетів гігантський астероїд, який міг знищити велике місто

Між орбітами Землі та Місяця пролетів гігантський астероїд. Він перебував на відстані 175 тис. кілометрів від Землі. Якби астероїд увійшов в атмосферу нашої планети і впав на земну поверхню, то знищив би велике місто. На щастя, 25 березня зіткнення не відбулося, передають Патріоти України.

Астероїд 2023 DZ2 добре відомий астрономам. Його діаметр становить приблизно 90 метрів. Такі великі астероїди рідко підходять до Землі настільки близько. У NASA називають проліт 2023 DZ2 подією, яка відбувається раз на десятиліття.

«Ризик того, що цей „вбивця міст“ вдарить по Землі, нульовий. Але його наближення дає нам чудову можливість для спостережень», — згоден з американськими колегами глава департаменту планетарної оборони Європейського космічного агентства Річард Моіссл.

Завдяки близькості прольоту, астероїд можна було спостерігати із Землі за допомогою бінокля або невеликого телескопа. За розрахунками західних учених, 2023 DZ2 знову пролетить недалеко від орбіти Землі 2026 року.

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...