"Проникливий і неймовірно порядний": Порошенко висловив співчуття у зв’язку зі смертю відомого українського журналіста

Журналіст та режисер Леонід Канфер помер від онкології у віці 49 років. Він був автором кількох документальних фільмів про російську агресію проти України. П’ятий президент Петро Порошенко висловив співчуття у зв’язку зі смертю відомого тележурналіста Леоніда Канфера, передають Патріоти України.

«Пам’ятаю наші довгі розмови з Леонідом Канфером про Церкву і її роль у незалежності України від росії, коли він знімав фільм про Томос. Пам’ятаю його проникливість, ввічливість і неймовірну порядність», – написав Порошенко у Facebook.

«Леонід боровся за Україну, розровідаючи про агресію росії у своїх документальних стрічках. Він встиг зняти багато фільмів, але є й ті, які він ще не реалізував – фільм про Перемогу України», – зазначає п’ятий президент.

«Дякую за твою боротьбу, Льоню. Вона не даремна. Спочивай з миром…», – пише Порошенко.

Довідка. З 2018 року Канфер боровся з онкологічним захворюванням. Він був уродженцем Білорусі єврейського походження, працював для різних телеканалів у Білорусі, Росії, Ізраїлі, Німеччині, Україні.

Автор документальних серіалів, зокрема, про історію незалежної України "30 років до свободи", а також фільму про українського оперного співака, який загинув на Донбасі, "Моя війна: два життя Василя Сліпака".

Володар премії Тефі, Нью-Йоркського міжнародного фестивалю документального кіно.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...