Пропаганда Кремля знайшла лазівку у стрічку новин на телефонах користувачів Android, - ЗМІ

Російські пропагандистські матеріали з'являються в сервісі Google - стрічці рекомендацій новин Discover.

У вересні на Царгород із Discover у середньому відбувалося понад 200 000 переходів на день

Пропагандисти РФ знайшли шлях до користувачів Android через лазівку в сервісі Google. Про це повідомляє видання The Moscow Times на своєму Telegram-каналі.

Попри те, що після початку війни в Україні компанія Google доклала значних зусиль, щоб зупинити поширення через її сервіси російської дезінформації, один канал виявився відкритим. Мова про стрічку рекомендацій новин Discover, яку бачить користувач браузера Chrome на телефоні з Android.

Google ще 2020 році заблокувала контент Царгород ТБ, але у стрічці Discover він продовжує з'являтися. Зокрема, 6 жовтня посилання на матеріал Тиха велика перемога, на яку чекали рік: Російська авіація почала по-справжньому вела на публікацію ультранаціоналістичного телеканалу. Там також можна було знайти статті, де повідомлялося, що Володимир Зеленський рекрутує бойовиків Ісламської держави.

У вересні на Царгород із Discover у середньому відбувалося понад 200 000 переходів на день. У стрічці регулярно з'являються матеріали інших провладних російських ЗМІ, наприклад Комсомольської правди.

Зазначимо, що місячна аудиторія Discover у світі становить близько мільярда активних користувачів.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...