"Пропагував комунізм і не визнавав Україну": Охоронцю, який не відчинив укриття у Києві, вручили ще одну підозру

Охоронець, якого затримали під вартою внаслідок трагедії 1 червня у Києві в Деснянському районі виступає фігурантом ще одного кримінального провадження. Зокрема, чоловік пропагував комуністичний режим. Про це повідомила речниця столичної прокуратури Надія Максимець, передають Патріоти України.

За словами речниці, крім охоронця у справі також фігурує його дружина та ще низка осіб."У ці хвилини триває процес вручення підозр фігурантам", - повідомили вона.

Зазначається, що охоронця та його дружину підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 436-1 КК України (виготовлення, поширення комуністичної символіки за попередньою змовою групою осіб).Ще минулого року, розповіла Максимець, до Деснянської окружної прокуратури міста Києва з СБУ надійшли матеріали щодо діяльності на території району групи осіб, які під час збройної агресії рф проти України намагаються дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в країні під гаслами відновлення УСРС у складі СРСР.

"Під час проведення розслідування було встановлено, що вказані особи відносять себе до Київського осередку «Всесоюзне об’єднання виборців народів СРСР» (ВОИНР СССР), підтримують ідеї приєднання України до рф під приводом відновлення УРСР та СРСР. Окрім того, зазначені особи відносять себе до членів Українського республіканського відділення Київського міського комітету кредиторів СРСР", - вказано у повідомленні.

Зокрема особи використовували комуністичну символіку. Вони надсилали листи на адреси державних органів у яких викладали позицію щодо незаконності створення та проголошення незалежності України з використанням комуністичної символіки. Листування тривало у 2022-2023 роках.

«Так, у ході досудового розслідування встановлено, що координатором вказаних організацій є дружина підозрюваного охоронця. Остання, спільно з іншими громадянами, які позиціонують себе як представники організації ВОИНР СССР, маючи заборгованості по оплаті комунальних послуг, надсилають претензії до комунальних підприємств про «нав’язування» їм комунальних послуг при відсутності їх замовлення, обґрунтовуючи незаконністю розпаду СРСР та проголошення незалежності України», - розповіла Максимець.

Як повідомило слідство, серед прізвищ підписантів у заявах зазначалось і прізвище охоронця поліклініки. Також опитані свідки говорять про проросійські погляди охоронця, що він виправдовував агресію рф проти України та називав це «звільненням».

Слідчі дії, зокрема обшуки у фігурантів, планувалися на початок червня, однак, трагедія 1 червня змусила прискорити ці процеси.

Карма? В окупованому Криму вантажівка загарбників роздавила авто колишнього "топчиновника", він загинув

вівторок, 19 березень 2024, 10:25

У ДТП з російськими військовими загинув колишній голова Кримавтодору Дмитро Кривенко, . Як повідомляють російські ЗМІ та кримські пабліки, Кривенко загинув сьогодні, 18 березня, на одній із кримських трас. Авто колишнього чиновника лоб в лоб зіткнулося...

"Пляжі Ірану і КНДР чекають вас": Соловйов запропонував достойну "альтернативу" росіянам амість Європи

вівторок, 19 березень 2024, 10:22

Російські пропагандисти на шоу рупора Кремля Володимира Соловйова поскаржилися на те, як "важко" жити без відпочинку в Парижі та на Лазурному березі. Соловйов своєю чергою запропонував альтернативу – "курорти" Ірану та Північної Кореї, передають Патріо...