Пропонують просто перейменувати: Столична влада відмовляється демонтувати Арку дружби народів

Директорка департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марина Соловйова вважає, що рішення Мінкульту про демонтаж колишньої Арки дружби народів у Києві є поспішним. Про це вона розповіла у коментарі «Суспільному», передають Патріоти України.

Соловйова нагадала, що у 2022 році Київська міська адміністрація перейменувала Арку дружби народів на Арку Свободи українського народу. Відповідно, департамент підготував облікову документацію і передав її Мінкульту.

Однак міністерство в односторонньому порядку вирішило зняти природоохоронний статус з памʼятки – тепер відомство хоче, аби КМДА проводило проводила роботи з демонтажу.

Але за словами Соловйової й КМДА, і департамент не погоджуються з таким рішенням. «Знаєте, арка символізує толерантність українського народу. Взагалі український народ був дуже толерантним і до всіх націй, і до всіх віросповідань, і до всіх спільнот. Сьогодні саме таке бачення є у суспільства. До мене в департамент приходили люди, які казали, що арка розташована поруч з Європейською площею, тому мають бути європейські цінності, саме толерантність», – сказала посадовиця.

Крім того, Соловйова додала, що демонтаж арки може бути небезпечним, адже певні обʼєкти цієї памʼятки утворюють підпірну стіну. Тому, за її словами, демонтаж об'єкта дуже важкий, дорогий і небезпечний. Натомість чиновниця вважає, що потрібно провести публічні обговорення, оскільки переосмислення ідею та долю памʼятки «мають визначати кияни».

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...