Пропонують протестувати додаток за гонорар: Українців попередили про нову аферу в мережі

Профіль із назвою "OLX Support" у Facebook – фейковий.

В Україні запрацювала нова схема шахраїв, які намагаються викрасти особисті дані, представляючись техпідтримкою відомої онлайн-дошки оголошень. Користувачам інтернету пропонують встановити новий додаток нібито від сервісу OLX, щоб "протестувати" його за грошову винагороду. Про це в Facebook повідомив українець Станіслав Кірєєв, якому написав шахрай, передають Патріоти України.

Кірєєв попередив, що профіль із назвою "OLX Support" у Facebook – фейковий. Шахрай всього лише вибрав для своєї сторінки оманливе ім'я і поставив на сторінку профілю логотип компанії.

Шахрай попросив чоловіка встановити додаток нібито від OLX для тестування "темної теми", обіцяючи за це 500 гривень. Для цього він відправив користувачеві посилання для встановлення програм, які є шкідливими.

Також в українця попросили вказати свою модель телефону і номер банківської картки. Останнє – нібито для того, щоб відправити гроші.

Переписка українця з шахраями.

Скриншот листування.

"Якщо ви встановите на свій телефон надіслані вам додатки, то з імовірністю 100% усередині них – як мінімум шпигуни, які відправлять своїм власникам всю корисну інфу, яку зможуть у вас в телефоні знайти, а можуть ще й, наприклад, перехопити управління вашими СМСками, відправити запит до вашого банку, "переписати" на себе прив'язку номера телефону і вкрасти всі ваші гроші", – попередив Кірєєв.

Скриншот

Скриншот


98-річній жінці, яка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного, куплять будинок

вівторок, 30 квітень 2024, 12:54

Співзасновник monobank Олег Гороховський заявив, що 98-річній Лідії Степанівні, яка самотужки пройшла близько десяти кілометрів з окупованої частини Очеретиного на підконтрольну територію України, куплять будинок, інформують Патріоти України. «Терпиш, ...

В Одесі під час ракетної атаки загинув проректор МГУ

вівторок, 30 квітень 2024, 11:45

В Одесі 29 квітня внаслідок ракетної атаки РФ загинув проректор Міжнародного гуманітарного університету Борис Васильєв, інформують Патріоти України. Як підтвердили УНІАН у прес-службі Одеської обласної прокуратури, 44-річного чоловіка знайшли мертвим н...