Пропонувала придбати валюту "за вигідним курсом": На Хмельниччині банкірка обікрала вдів та дітей загиблих воїнів ЗСУ

У Хмельницькій області керівниця відділення банку крала гроші в родин загиблих на війні Росії проти України. Її вже затримала поліція. Підозрювана обіцяла вигідний обмін валют та депозит у банку та виманила у родичів загиблих захисників понад 5 млн грн, повідомляють Патріоти України.

Обіцяла родичам загиблих військових продати валюту за нижчим курсом

Син військового 57-річного Дмитра Ямчука - Назар Ямчук каже, що його батько загинув на війні. Чоловік добровольцем пішов захищати Україну у перші дні війни. Дмитро Ямчук загинув у серпні 2022 року, коли потрапив під ворожий обстріл. Родина чоловіка і досі не може оговтатись від втрати. "Він був чесна людина, він був прикладом для мене в багатьох аспектах життя. Я б краще тих коштів не мав би, а мав би живого батька", - каже син військового Назар Ямчук.

Все почалося з того, що родина отримала перші виплати з компенсації після загибелі захисника. Прийшли до банку оформити рахунки. Керівниця дуже співчувала. Невдовзі зателефонувала нібито з унікальною пропозицією - купівля валюти по комерційному курсу.

Вона обіцяла, що це дозволить зберегти на гривню-півтори із кожного долара. Запросила, розповідає Назар, до свого кабінету, оформлювала гарантійні документи. І запевнила, мовляв, що не через касу, а особисто прослідкує за грішми.

За 2 місяці таки особисто надала валюту замість гривень. І порадила обміняти ще більше грошей. Тоді родина захисника знову занесла їй гроші.

Що кажуть у поліції

Коли через три місяці так і не змогли повернути свої гроші – Назар із мамою пішли до поліції. Виявилося, вони такі не одні. Жінці інкримінують заволодіння понад 5 мільйонами гривень.

"Дізнавшись про отримання допомоги загиблих військовослужбовців з Білогірщини зустрічалась з родичами. Пропонувала їм вигідні умови аби придбати іноземну валюту або ж відкрити депозит", - каже речниця Шепетівського районного управління поліції Інна Чаховська.

Але гроші привласнювала, кажуть у поліції. Ще одна потерпіла, яка втратила на війні чоловіка, розповідає, теж довірилася посадовиці банку і передала 3 мільйони.

"Ми прийшли міняти до неї валюту, залишили гроші і мали через три дні забрати і тоді почалося - то вона захворіла, то немає світла. Син пішов у друге відділення, там сказали в нас немає таких депозитів", - каже вдова військового Зоя.

Потерпілих від дій працівниці банку може бути більше

Працівницю банку затримали і повідомили підозру. Підозрювана відмовилась пояснювати поліції свої дії. Зараз уже є сім потерпілих родичів загиблих військових, у яких жінка виманила кошти. Слідчі припускають, потерпілих можуть бути більше. У селищі ж, де банкірка працювала, в таке досі повірити не можуть.

"Це взагалі якось гидко навіть: на горі чужих людей ти своє щастя не побудуєш", - каже жителька села.

З банку жінку звільнено. Ось що відповіли на запит ЗМІ: "Цьому вчинку колишньої співробітниці банку немає виправдань. Особливо вражає те, що жертвами шахрайських дій стали родичі загиблих захисників України"

В банку обіцяють сприяти поверненню коштів постраждалим. Нині підозрювана у СІЗО. Може вийти з-під варти, якщо сплатить близько 5 мільйонів гривень застави як постановив суд. Їй загрожує 12 років за гратами з конфіскацією майна.

Джерело: ТСН.ua

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...