Пропонували жертвам "вигідні інвестиції": СБУ викрила в Харкові шахрайський кол-центр

Українські правоохоронці викрили шахрайський кол-центр у Харкові. Підозрювані виманювали гроші у людей, які шукали “легкого заробітку під час війни”. Про це повідомили в пресслужбі СБУ, передають Патріоти України.

Як стало відомо, правоохоронці заблокували у Харкові шахрайський кол-центр, який під виглядом торгів на міжнародних фондових біржах привласнював гроші громадян. “Щомісяця ділки видурювали у людей десятки тисяч доларів сімейних заощаджень. Для пошуку потенційних “інвесторів” зловмисники створили в обласному центрі власний кол-центр, який нараховував 40 операторів. Вони телефонували громадянам і пропонували інвестувати гроші в акції відомих компаній на фондовому ринку. Для своїх клієнтів ділки створювали електронні “персональні кабінети”, в яких демонстрували постійне “зростання” акцій та пропонували збільшити інвестиції”, - розповіли в СБУ.

Водночас для того, щоб переконати людей вкладати гроші у “фондові проекти”, вони застосовували методи психологічного впливу та намагалися маніпулювати “вкладниками”.

“До організації незаконної діяльності причетні троє мешканців Харкова, які вирішили”заробити” на злочинній схемі. Під час обшуків у житлових та офісних приміщеннях виявлено банківські картки, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та чорнові записи із доказами незаконної діяльності. На підставі зібраних Службою безпеки матеріалів трьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 190 КК України (“шахрайство”). Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми”, - зазначили в СБУ.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...