Прорив на новий технологічний рівень: США створюють експерементальну ракету з термоядерним двигуном

Американська ракета з термоядерним двигуном

Американська компанія Lockheed Martin створить першу демонстраційну ракету з термоядерною руховою системою в рамках програми DRACO. Про це повідомило Агентство передових оборонних дослідницьких проєктів міністерства оборони США (DARPA).

DARPA уклало угоду з Lockheed Martin про початок робіт із конструювання та створення експериментальної ракети з термоядерною рушійною системою (X-NTRV) та її двигуна", - йдеться в повідомленні.
Компанія має сконструювати, інтегрувати та протестувати компоненти ракети та її двигун, інша американська компанія BWX Technologies, своєю чергою, має сконструювати та виготовити ядерний реактор для забезпечення роботи двигуна.
Запуск ракети заплановано на 2027 рік.
Програму DRACO було ініційовано в січні в рамках співпраці DARPA і NASA. Космічне відомство планує використовувати ракети з термоядерними двигунами для майбутніх пілотованих і дослідницьких марсіанських місій.

Емігрантка з України разом із чоловіком керувала показом пропаганди РФ у Німеччині

субота, 28 вересень 2024, 15:51

Німецькі митники за дорученням прокуратури Карлсруе ліквідували нелегальний онлайн-сервіс, що транслював заборонені в Німеччині російські телеканали RT і "Россия 1". Про це повідомляє DW, передають Патріоти України. За даними видання, сервісом понад дв...

"Ти все одно нікому не потрібна, в тебе батьки-алкаші": У дитбудинку на Львівщині знущалися з вихованців

субота, 28 вересень 2024, 15:03

Директора та працівників навчально-реабілітаційного закладу у Львівській області звинувачують у фізичному, психологічному та сексуальному насильстві над дітьми. Омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що, отримавши таку інформацію, терміново відвідав закл...