​Прощавай, Бундесліга: Євген Коноплянка перейшов у "Шахтар"

Євген Коноплянка – гравець Шахтаря

Дедлайн трансферного вікна подарував зіркове і доволі несподіване повернення в УПЛ. Євген Коноплянка став гравцем "Шахтаря". Донецький клуб викупив у "Шальке" контракт футболіста збірної України, який успішно пройшов медогляд 2 вересня у київській клініці, зазначають Патріоти України.

Генеральний директор "гірників" Сергій Палкін підтвердив трансфер 29-річного вінгера. Як інформує офіційний сайт Шахтаря, Коноплянка підписав контракт на 3 роки. Обидві сторони вирішили залишити в таємниці фінансові умови угоди.

До цього в УПЛ Євген грав за "Дніпро", у складі якого забив 44 голи і віддав 37 асистів. Шахтар міг підписати Коно ще 7 років тому, коли шукав заміну Вілліану. Однак у підсумку на вакантне місце тоді прийшов Тайсон з Металіста.

Коноплянка в "Шальке" зовсім загубився – 13 голів і 9 результативних пасів за 78 матчів, що значно гірше за його середні показники в кар'єрі. Водночас українець заробляв приблизно 5 мільйонів євро у клубі Бундесліги.

Цього літа німецькі "шахтарі" були близькі до того, щоб продати Коно за 3,5 млн євро в "Бешикташ" (не враховуючи бонусів), але турецький клуб не потягнув фінансові апетити Євгена.

Буде не по кишені? Світова криза змінить ціни на шоколад в Україні - скільки коштуватиме

вівторок, 23 квітень 2024, 8:48

Світ зіткнувся з критичним дефіцитом какао через старіння дерев, розповсюдження хвороб і несприятливі кліматичні умови в Західній Африці - основному регіоні постачання. Ці умови вже призвели до різкого стрибка цін на какао на ф'ючерсних ринках. Так, в ...

Експерти прочитали по губах: Стало відомо, що каже Кріштіану Роналду перед своїм фірмовим ударом

вівторок, 23 квітень 2024, 8:30

Португальський уболівальник Густаво Мачадо, який вміє читати по губах, розшифрував слова, які форвард "Аль-Насра" Кріштіану Роналду говорить перед своїми фірмовими ударами зі штрафних. Виявилося, що 39-річний Кріштіану "накачує" себе мотиваційними пром...