"Прощавай, немита Московіє": Звільнені із російського полону українці розповіли про свої плани

Колишні бранці Кремля зізналися, що їх дуже підтримували листи від співвітчизників, а Олександр Кольченко навіть забрав усі 20 кг кореспонденції із собою.

Олександр Кольченко. Фото: Українська правда.

Ще в аеропорту "Бориспіль" звільнені політв'язні розповіли, чим планують займатися, передають Патріоти України.

Кореспондент агентства «Укрінформ» Роман Сущенко після повернення із російського ув’язнення збирається повернутися до журналістики, а Олександр Кольченко хоче продовжити навчання

Сущенко: Звичайно, я й нікуди не йшов від неї (журналістики – ред.). Повернуся в рідне агентство «Укрінформ». Сущенко заявив, що хоче «поспілкуватися з колегами, обійнятися з друзями, поїхати на могилу до батька», який помер на початку березня 2018 року, коли його син перебував під арештом у Росії.

Інший звільнений українець Олександр Кольченко після п’яти років у в’язниці висловив бажання продовжити навчання в Таврійському національному університеті. Кольченко: [Буду вчитися] за тією ж спеціальністю – туризм. [Буду] агентом з організації туризму.

У відповідь на питання, чи збирається він повертатися до анексованого Росією Криму, він заявив: «Коли [президента Росії Володимира] Путіна повалять – обов’язково». Кольченко розповів, що привіз до України майже 20 кг листівок, які до нього надійшли у російську колонію. Про свій фізичний стан він сказав, що "все добре".

Звільнений українець Павло Гриб розповів, що не хоче згадувати те, що з ним відбулося за ці більш ніж два роки. Гриб: Мене не було більше двох років. Що можу сказати? Дуже добре, що повернувся, і прощавай, немита Московіє. Поки не хочу загадувати, але хотілось би проїхатися, з усіма в'язнями поговорити, потім може додому.

Хлопець також зауважив, що повернувся додому «з патріотичними почуттями». На запитання про здоров’я він зазначив, що почувається «нормально».

Володимир Балух розповів, що найбільше під час перебування в ув’язненні його підтримували листи. Балух: Найбільше мене підтримували листи від людей. Коли на грані і отримуєш листи, ти їх завжди чекаєш і кожну хвилину використовуєш, щоб відповісти, і цим живеш.

Балух також прокоментував український прапор, який висів над його будинком в Криму після анексії і через який він перед затриманням отримував погрози. На запитання про те, що якби можна було повернути час назад, чи вчинив би він так само, Балух сказав: «Однозначно, навіть без варіантів».

Це варто знати! Що не можна робити в Страсний тиждень

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:44

У дні Страсного тижня дотримуються особливо суворого посту, не можна ходити на цвинтарі, поминати померлих. Православні готуються до світлого свята Великодня. Вони наводять лад у своєму будинку, готують частування для святкового столу, передають Патрі...

Зворотній потік? ДПСУ затримала "мандрівників" в гідрокостюмах, які нелегально повертались до України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:28

Прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону, які намагались повернутись до України через брак роботи у Німеччині, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал Державної прикордонної служби (ДПСУ). "Двох чоло...