Прощена неділя 2023 року: ТОП-5 речей, які потрібно встигнути сьогодні

Цьогоріч останній день Масниці - Прощена неділя - припадає на 26 лютого, нагадують Патріоти України.

Обов'язково в цей день потрібно:

Заспокоїтися і подумати над тим, що з понеділка, 27 лютого, розпочинається Великий піст, випробування якого треба пройти гідно.

Цього дня не тільки можна, а й треба попросити вибачення у рідних, близьких. Для цього не треба перераховувати свої гріхи і образи, а досить тільки сказати: "Прости мене!"

Не можна нікому відмовляти в прощенні – це вважається великим гріхом. І якщо у вас просять вибачення, то варто відповісти: "Бог простить - і я прощаю!".

В останній день Масляної треба обов'язково сісти за стіл всім членам сім'ї. Наші предки сідали за стіл в Прощену неділю 7 разів - за кількістю днів Масляного тижня.

Християни йдуть до церкви. Це особливий день, тому що читається Нагірна проповідь. Під час служби священик просить вибачення у своїх прихожан.

Молитва про дарування духу всепрощення

Молитва про дарування духу всепрощення

Молитва за тих, хто нас образив

Молитва за тих, хто нас образив

Молитва покаяння і прощення

Молитва покаяння і прощення


"Деякі намагаються вирішити питання кардинально": В Україні назвали головні складнощі з пошуком ухилянтів

понеділок, 20 травень 2024, 12:44

Українським правоохоронцям вкрай рідко вдається відшукати серед військовозобов’язаних громадян тих, хто ухиляється від мобілізації. Адже деякі чоловіки намагаються вирішити питання кардинально – тікають за кордон. Про це в розмові з OBOZ.UA розповіли у...

Деякі українці мають право на дострокові пенсії: Хто може отримати і за яких умов

понеділок, 20 травень 2024, 12:25

Багатодітні матері, які виховали п'ятьох або більше дітей до шестирічного віку, можуть отримати дострокову пенсію в 50 років за наявності 15 років страхового стажу. Батьки за тих самих умов можуть претендувати на пенсію в 55 років з 20 роками стажу. Пр...