"Прошу подарувати нову школу, бо мою спалили росіяни": 8-річна дівчинка зворушила листом до Миколая

8-річна дівчинка попросила у Святого Миколая нову школу. Про це вона написала у листі до покровителя. Дівчинка пояснила своє бажання тим, що її навчальний заклад свого часу знищили російські окупанти. Мова йде про дівчинку на ім'я Люда. Про це повідомив міністр освіти та науки УкраїниОксен Лісовий, передають Патріоти України.

"Її школу в Горенці, що на Київщині, знищили російські покидьки у 2022. Нині учнів підвозять до інших закладів або ж вони навчаються дистанційно. "Прошу подарувати нову школу, бо мою спалили росіяни", – написала вона", – повідомив чиновник.

За його словами, знищення освітньої інфраструктури – один з інструментів ворога. "Так вони хочуть відібрати в наших дітей право на освіту, їхнє дитинство. Але їм нічого не вдасться. Школярі й школярки в Україні та за кордоном мають жагу до навчання – її не відібрати. Вони хочуть і далі вивчати нове, спілкуватися з однокласниками, розвиватися на позашкільних заняттях. Кожен і кожна з них хочуть повернутися до своєї школи, вчителів, друзів", – підкреслив міністр.

Він запропонував стати Миколаєм для дітей, що постраждали через війну завдяки проєкту "Олені Святого Миколая". "Це волонтерська ініціатива, яка вже шість років створює справжні дива для дітей. Деталі у них на сторінці", – проінформував глава Міносвіти. Крім того, він додав, що департамент регіонального розвитку Київської ОВА вже готує проєкт відбудови ліцею №3, аби Люда та інші школярі з Горенки змогли повернутися до своєї школи.


Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...