Просять вийти з РПЦ: Віряни та священники УПЦ МП написали Онуфрію листа

Священники та віряни Української православної церкви (УПЦ) звернулися до митрополита Онуфрія з проханням виконати вимоги держави та вийти зі складу Російської православної церкви (РПЦ). Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України, передають Патріоти України.

У зверненні, яке станом на 25 серпня налічувало понад 320 підписів, йдеться про необхідність офіційного підтвердження відокремлення УПЦ від РПЦ, проголошеного ще навесні 2022 року.

"Ваше Блаженство, просимо Вас відгукнутися на вимогу керівника ДЕСС від 22 серпня 2024 р. та оприлюднити лист до РПЦ про вихід з її складу, а також повідомити про це Помісні Церкви", - йдеться у зверненні.

Згідно з заявою керівника ДЕСС, цей крок допоможе уникнути заборони парафій та відбирання приміщень храмів УПЦ. "Ваше Блаженство, просимо не залишати нас сам на сам у цій складній ситуації. Всі ми молимося Богу за збереження нашої Церкви, але потрібні й конкретні дії для її захисту. З любовʼю у Христі вірні чада Української православної церкви", - підсумовують автори звернення.

"Це нонсенс": В Україні батьки судяться з невісткою за ембріони їхнього покійного сина

неділя, 1 вересень 2024, 22:25

Батьки після смерті єдиного сина хочуть відсудити у невістки ембріони, які були створені завдяки репродуктивним технологіям. Спочатку вони тиснули на дружину свого сина, щоб вона перенесла ембріони якомога швидше і народила їм онуків. Коли отримали від...

Вертоліт Мі-2 Харківського університету Повітряних сил зазнав аварії, є загиблі

неділя, 1 вересень 2024, 21:51

Під час виконання навчально-тренувального польоту зазнав катастрофи вертоліт Мі-2 Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Про це повідомляє навчальний заклад, передають Патріоти України. "Родина університету зазнала...