Прославляла "руській мір" на окупованих територіях, "доросла" до Москви: Народну артистку України засудили до 10 років позбавлення волі за колабораціонізм

Народну артистку України засудили до 10 років ув'язнення за колабораціонізм. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в середу, 8 квітня.

"Її заочно засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у сфері культури строком 12 років та з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні.

Артистка займається пропагандистською діяльністю та бере активну участь у "культурних" заходах, які організовує ворог. Зокрема, вона виступала у супроводі хору військ Національної гвардії РФ під час концерту, присвяченого "входженню до складу Росії нових територій" Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Оскільки засуджена перебуває на не підконтрольній Україні території, строк відбуття основного покарання рахуватиметься з моменту її затримання. За даними ЗМІ, мова йде про народну артистку України Ружену Рубльову.

Як відомо, Рубльова родом з Херсона і понад 20 років будувала свою зіркову кар'єру в Україні. Артистка працювала в театрі та була нагороджена званням "Народної артистки України", а згодом почала "підспівувати ворогу" на концертах.

Рубльова на пропагандистському концерті підтримує дії РФ / Фото Скріншот з відео Стало відомо, що у росіян зірка була директором музичних шкіл, а пізніше вона стала главою російського магнітопроводу у тимчасово окупованому Генічеську. Рубльова активно підтримує проросійську пропаганду та бере участь у заходах, які організовує Росія. На вищезгаданому дійстві в Москві, колаборантка співала разом з хором Нацгвардії РФ.

Що відомо про Ружену Рубльову:

  • Театральна акторка, музичний педагог та член Національної спілки театральних діячів України.
  • З 1986 року була викладачем музики у Херсонському музичному училищі. Згодом у 2009 році її нагородили званням "Заслужена артистка", через 12 років, у 2021, Рубльова здобула звання "Народної".
  • Театральні вистави, в яких грала артистка: "Як козаки жартували", "Світ пісень Едіт Піаф", "Лісова пісня", "За двома зайцями", "Енеїда".
  • У 2022 році Рубльову визнано колаборанткою та державною зрадницею через співпрацю з ворогом.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...