Проста помилка може коштувати власникам газових котлів до 1000 грн! Як її уникнути

Власникам газових котлів важливо проводити щорічне технічне обслуговування. Така послуга обійдеться приблизно в 250-500 грн, при цьому це дозволить переконатися, що пристрій працює належним чином. Якщо ж про котел не дбати, йому може знадобитися більш дорогий ремонт, передають Патріоти України.


Ремонт коштуватиме українцям вже від 400 до 1200 грн (в залежності від міста, виду котлу та його стану).

Проста перевірка, яку виконує сантехнік, допоможе переконатися в правильній роботі приладу. Якщо ж про котел не дбати, йому може знадобитися промивка.

Це позбавляє від надлишку повітря в системі, яке зазвичай може спричинити прискорену корозію та, по суті, поломку або пошкодження котла. У такому випадку потрібно буде найняти професіонала, щоб відремонтувати.

У середньому промивка коштує до 400-600 грн, але може бути дорожче. Це залежить від низки факторів, зокрема, розміру та віку системи, кількості радіаторів, а також від місцевості, в якій живете (у великих містах послуга обійдеться дорожче).

Експерти радять робити регулярне щорічне обслуговування котла та перевірка стану системи. Це зменшить ці можливі великі рахунки за ремонт та забезпечить ефективну роботу котла.

Джерело: Обозреватель

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...

Результати виявились шокуючими: Жителів Словаччини спитали, кого вони вважать винними у війні в Україні

четвер, 2 травень 2024, 22:58

Понад 50% жителів Словаччини вважають, що війну РФ проти України спровокували західні держави та Україна. Про це йдеться у результатах дослідження Globsec Trends 2024, передають Патріоти України. Зазначається, що 41% опитаних словаків зазначили, що сам...