Проста відповідь: Учений розповів, чому в Австралії так багато отруйних тварин

Кевін Арбакл, доцент кафедри еволюційних біологічних наук в Університеті Суонсі у Великій Британії пояснив, що величезна кількість павуків, змій, медуз та інших отруйних істот на континенті пояснюється його ізольованістю від світу, передають Патріоти України.

Австралія славиться не тільки своїми пейзажами, а й дивовижним різноманіттям отруйних істот, включно з павуками, зміями, медузами, восьминогами і мурахами. Але чому так багато австралійських мешканців володіють цією біологічною зброєю?

Вчений зазначає, що багато з видів з’явилися задовго до формування самого континенту. А ось прибуття отруйних тварин відбулося вже після того, як Австралія стала окремим масивом суші близько 100 мільйонів років тому.

Арбакл стверджує, що деякі з уже отруйних видів просто «застрягли» на цьому континенті внаслідок його ізоляції.

Серед унікальних австралійських видів, здатних убити людину отруйним укусом, виділяють павуків-лійок і головоногих молюсків, які з’явилися задовго до самого існування Австралії. Цікаво, що незважаючи на їхню небезпеку, введення протиотрут істотно знизило кількість людських смертей від їхніх укусів.

Це феноменальне розмаїття отруйних створінь в Австралії стимулює вчених до глибшого вивчення еволюції тварин і місця цього континенту в історії їхнього розвитку.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...